nabírání cukernatosti

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce nabírání cukernatosti

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152302 Odpovědět

    drahomírK
    Host

    Jak rychle dokáží nabírat hrozny cukry? kolik můžou nabrat za den či týden v podmínkách jaké jsou ted tzn. 20-25 stupnu převážně jasno. je rozdíl v rychlosti mezi červenýma a bílýma? pochopitelně je jasné, že čím větší úroda tím pomalejší nástup, tak řekněme nějaký průměr. Děkuji za odpověď

    #152303 Odpovědět

    mira.
    Host

    To co byste chtěl vědět není tak jednoduché říci- rozhodně neplatí,že když je teplo, tak jdou cukry jen nahoru – ovlivňuje to spousta faktorů a teplo je jen jednou z mnoha např:

    cukry stoupají je-li přes den teplo a v noci chlad (pod 10) jinak se cukry zase spotřebují. Záleží i na vodě – je-li vlhko cukry se ředí, i když je teplo ,naopak klesají kyseliny.

    Záleží i na výživě – více cukrů se spravidla vytvoří při vyšším hnojení draslem, naopak dusík tvorbu spíše brzdí. Jak je vidět je to spousta závislých dat která se navzájem ovlivňují a tak cukry mohou ze dne na den klesat i stoupat a to v docela velkém měřítku….

    Z mých měření se rozsah změn cukernatostí pohyboval za 10dnů od -1,3°do +2,2° CSN

    #152304 Odpovědět

    mira.
    Host

    Nutno dodat že ten rozsah platí pro období cca září-říjen-listopad, kdy již hrozny vyzrávají -počáteční nástup cukernatosti je více strmější

    #152309 Odpovědět

    MOLL
    Host

    optimálních podmínek až půl stupně za den

    #152313 Odpovědět

    Parek
    Host

    nevím jaký jste Vy odborník, ale podle vážených odborníků je to blbost co ste napsal, myslím ty nízké teploty v noci. viz. odkaz http://www.vinarskepotreby.cz/nizke-teploty-ohrozuji-funkcnost-listove-plochy/

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: nabírání cukernatosti
Osobní informace: