síření moštu

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce síření moštu

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152271 Odpovědět

    kendy
    Host

    Mám dotaz, pokud chci zasířit čerstvě vylisovaný mošt, kolik dáváte síry? Pokud přidám např. 50mg na litr tak kolik se naváže na takový mošt a kolik zůstane volné? Děkuji za odpovědi

    #152275 Odpovědět

    vinlok
    Host

    ak je must zo zdraveho hrozna,tak nepridavam siru vobec.zaistim si tak skory nastup kvasenia.pred oxidaciou ho chranim tak,ze nadobu naplnim celkom a ked zistim ze sa kvasenie zacalo tak z nej odoberiem.ak su hrozna napadnute hnilobou tak must odkalujem asi po 12 tich hodinach a sirim na 20-30mg.nezistujem kolko ostalo volnej ale snazim sa aby co najskor zacalo kvasit.

    #152276 Odpovědět

    kendy
    Host

    jde mi o JMF. hrozny su trochu napadnuté už ted, takže letos se sířit bude muset. Proto mi jde o to, že pokud tam tu síru dám navázat se může hodně, ale volná musí být minimální a zajímá mě jestli je nějaká tabulka na to nebo tak něco

    #152277 Odpovědět

    vinlok
    Host

    ak ide o cervene hrozno a jmf tak by som to nesiril vobec ale snazil by som sa aby som hrozno vycistil od napadnutych casti.alebo by som dal zdrave hrozno do jednej nadoby a napadnute do druhej a po vykvaseni by som sa rozhodol ci to spojim alebo nie.kolko siry sa tam naviaze vam nepovie nikto.alebo pouzijete bakterie na jmf ktore znasaju vyssiu siru vo vine.

    #152280 Odpovědět

    ins
    Host

    tak síra v malém množství podporuje i kvašení, ne jenom inhibuje.. podle mnohých vinařů by se síra měla přidat do každého moštu nebo rmutu, ale záleží jeslti bílé nebo červené… pokud jde o bílé tak bych se nebál dávky 30 mg/l, a u červených max 20 mg/l, MLF se rozběhne i při nízkém obsahu síry, takže toho bych se nebál, spíš bych si pohlídal pH a teplotu při startu MLF

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: síření moštu
Osobní informace: