zlatá barvar vína

Úvodní stránka Fóra Vinařská sekce zlatá barvar vína

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #152252 Odpovědět

    sajiří
    Host

    Zajímalo by mě jak vytvořit víno sytější žluté (zlatavé)barvy? Většinou mám vína světlých odstínů a zelených. Je to pouze v surovině? Pálava a Tramín je vždy nažloutlý, ale viděl jsem i ryzlinky nebo sauvignony, u kterých bych takové zbarvení nečekal. Hrozny nechávám vyzrát slušně minimálně pozdní sběr, jsou krásně zlaté, ale víno pak vždy téměř bez žluté barvy, je na to nějaký způsob výroby na tmavší žlutý odstín? Děkuji

    #152253 Odpovědět

    Bosch077
    Host
    #152254 Odpovědět

    dsvlobodice
    Host

    když vínko necháte zrát v dřevěném soudku.

    #152289 Odpovědět

    mravenec10
    Host

    Nebo o něco déle naležet po pomletí, třeba lisovat až druhý den. Barva se více vyluhuje ze slupek. 🙂

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: zlatá barvar vína
Osobní informace: