síra

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151351 Odpovědět

    jitull
    Host

    Dobrý den,v mladém víně je cítit síra, byť jsem pečlivě vážil.Hlavně ve vůni, v chuti se mně nezdá.Lze s tím něco dělat nebo počkat?

    Děkuji za odpověď.

    #151353 Odpovědět

    xman
    Host

    na kolik jste sířil? A jinak u mladého určitě počkat, předpokládám že ji cítíte u bílého, pokud jste to silně nepřsířil tak se to návaže, ale mladé vína je škoda přesiřovat

    #151363 Odpovědět

    jitull
    Host

    Změřil jsem síru a je to opravdu přesířené,cca na 60 a jedná se o bílé.Doporučená dávka pro zastavení dalšího prokvášení byla zřejmě příliš veliká.Lze s tím něco dělat, nebo to chce čas?Děkuji

    #151366 Odpovědět

    sojin
    Host

    Dej tomu čas. Záleží na tom jaké víno chceš vyrobit. Jestli si sířil za účelem zastavení kvašení, nebo to chceš do sucha?

    #151392 Odpovědět

    jitull
    Host

    sířil jsem pro zastavení kvašení

    #151395 Odpovědět

    sojin
    Host

    60 mg/l to není zas takovej průser, kdy jste naposledy měřil, zkuste změřit a uvidíte kolik to má teď

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
Odpověď na: síra
Osobní informace: