JMF

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151141 Odpovědět

    vigor
    Host

    Prosím o radu, snažím se dělat JMF porve. Už 5.den udržuji červené po vylisování na teplotě 22 stupňů a nic, bakterie oenococcus na radu zkušených jsem nepřidával, že to proběhne i bez nich. Víno je klidné, nepozoruji tvorbu CO2, nešumí to, neprská jako při dokvášení, mám vytrvat, může se to ještě rozjet? Rmut sířen 3 g pyroš na hl, přidány kvasinky, rmut měl v tu dobu teplotu 17 st. začátek kvašení po 6 dnech, lisováno 11.den macerace, po vylisování je ve víně trochu jemných kalů. Kyselina 9,6 promile po pomletí, odkyseleno 2 promile kyselin, po vylisování 5,8. Jak se síruje víno po proběhlé JMF? Děkuji za rady.

    #151144 Odpovědět

    vavřineček
    Host

    a proč to chcete odbourávat, když to má 5,8????? po odbourání to bude mít ještě míň, vyletí vám pH a máte základ pro krásnou myšinu.

    #151154 Odpovědět

    peetrs
    Host

    pravdu vavřineček

    #151163 Odpovědět

    lu-čen-čan
    Host

    čakal aj ja a nič. Až potom mi skúsené vinárske jazyky po koštovke povedali, že je tam už JMF prebehnutá. Asi prebehla plynule po alkoholovom kvasení a veľmi rýchlo.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: JMF
Osobní informace: