kyselinka

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151066 Odpovědět

    Kozlik
    Host

    Zdravým, jakým přípravkem se dá zhodit kyselinka ve víně u svatovařineckého. díky za rady

    #151068 Odpovědět

    xman
    Host

    pár měsíců v sudu 🙂

    #151069 Odpovědět

    peetrs
    Host

    Neoanticid(čisté vápno)

    #151072 Odpovědět

    martinoso
    Host

    dá se snížit podvojným odkyselením….

    #151086 Odpovědět

    Kozlik
    Host

    to je co to podvojným odkyselením? nikdy jsme ani o tom neslyšel

    #151101 Odpovědět

    MOLL
    Host

    Že se do části vína přidá tolik vápna, až se spotřebují všechny kyseliny. Pak se to nechá trochu odkalit a zcelí se zpět. Frajeřina je spočítat kolik čeho …

    #151114 Odpovědět

    Nechran
    Host

    Frajeřina je odkyselenou část prohnat filtrem. Vypočítat to umí kde kdo.

    #151115 Odpovědět

    Neználek
    Host

    Jaká frajeřina s počítáním podílu a dávky. Na to je tabulka. A i to by šlo vypočítat, Neoanticid i Sihadex budou převážně z uhličitanu vápenatého, protože dávka k odjyselení je u obou shodná 0,67.

    Letos jsem poprvé podvojně odkyseloval mošt. Už mně ty kyselé burčáky lezly krkem.

    Tabulka i s návodem:

    http://www.proneco.cz/component/docman/doc_download/21-oenonews-106‎

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
Odpověď na: kyselinka
Osobní informace: