Hibernal

  • Toto téma je prázdné.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    Příspěvky
  • #151016 Odpovědět

    kuna
    Host

    Kdo má zkušenosti s dělání téhle odrůdy,budu ji lisovat poprvé,co by kdo poradil?

    #151020 Odpovědět

    valtičákjakpoleno
    Host

    Pokud si přivezete zdravé hrozny a budou relativně chladné (rmut kolem desíti stupňů a míň) nechal bych macerovat cca 12 hodin, chladný rmut i dýl, vyšší barvy se nebojím. Po odlisování samozřejmě odkalit, zakvasit. Při dokvášení stočit a na jemných kalech nechat klidně do ledna…ale to už je podle chuti a toho jak budou kaly zdravé. Samozřejmě i podle toho jaké víno chcete vyrobit.

    #151023 Odpovědět

    Veltlin
    Host

    odrode svedčí zvyškový cukor, najkvalitnejšie vína sa dosiahnu, keď hrozno ma aspoň 23 st. NM a ostane aspoň polosuché. Vo víne z nedozretého hrozna cítiť hybrid – Seibel.

    #151030 Odpovědět

    lakon
    Host

    Loni jsem ho dělal poprvé,z 20 hlav, letos jich rodí o 5 víc. Loni měl 23,5 st.NM, trochu jsem ho zarazil na zbytkový cukr, měl ale málo kyselin, chuť výborná. Letos jsem přistoupil k oddělenému sběru. Před 3 týdny jsem cca třetinu posbíral, mělo to 19 st., je téměř dokvašen, kyselinky jsou cítit. Nepoužívám žádné kvasinky, lehce odkalím, cca 2 litry moštu dám za okno do tepla, za pár dní se rozjede a přidám ho do moštu. Zbytek hroznů ještě nechávám na keřích, listy jsou zelené jak v červenci, ani mrazy je nepoškodily. Hrozny zdravé, sem tam náznak šedé hniloby. Nejsou téměř chemicky ošetřované, i když vedle mám i odrůdy jiné, které choroby měly. Jen mě potrápil hálčivec, nasadil jsem na něho T pyri dravého roztoče a ten se viditelně snaží. Sbírat budu dle počasí, stavu listů a hroznů, protože chuťově stále sládne. Možná až koncem října. Ať se daří.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
Odpověď na: Hibernal
Osobní informace: