Výroba domácího vína

Úvodní stránka Fóra Vinohradnická sekce Výroba domácího vína

  • Toto téma obsahuje celkem 4 odpovědi. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel delahol a poslední změna proběhla 2.9.2013.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
  • Autor
    Příspěvky
  • #150764 Odpovědět

    Dobrý den. Mám doma návod na výrobu vína a je tam jednou z ingrediencí pektináza. Nevíte zda se dá někde koupit, nebo nějaká náhrada? Co jsem našel, tak je to enzym, který čistí víno.

    Děkuji za každou radu.

    #150765 Odpovědět

    Lubomir.B
    Host

    Zde je odkaz na pektinázu: http://www.wine.cz/forum.php?id=191&t=dvino&v=

    nebo můžete použít bentonit. Ten srazí nečistoty na dno, víno stočíte a přefiltrujete.

    #150767 Odpovědět

    Fabca
    Host

    Nic takového na domaci vino nepotrebujes..

    #150769 Odpovědět

    Nechran
    Host

    na to ti stačí sirny plátek …zbytek není třeba …je to přeci domácí víno . místo enzymů, rmut nech náležet ( pouze zdravé hrozny )

    #150800 Odpovědět

    delahol
    Host

    pektín sa pridáva do zavaranín,,kompotov,a marmelád a nie vína,pravdepodobne potrebuješ antioxidant

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 příspěvků - 1. až 5. (celkem z 5)
Odpověď na: Výroba domácího vína
Osobní informace: