Úvodní stránka › Fóra › Vinohradnická sekce › Výroba domácího vína
Dobrý den. Mám doma návod na výrobu vína a je tam jednou z ingrediencí pektináza. Nevíte zda se dá někde koupit, nebo nějaká náhrada? Co jsem našel, tak je to enzym, který čistí víno.
Děkuji za každou radu.
Zde je odkaz na pektinázu: http://www.wine.cz/forum.php?id=191&t=dvino&v=
nebo můžete použít bentonit. Ten srazí nečistoty na dno, víno stočíte a přefiltrujete.
Nic takového na domaci vino nepotrebujes..
na to ti stačí sirny plátek …zbytek není třeba …je to přeci domácí víno . místo enzymů, rmut nech náležet ( pouze zdravé hrozny )
pektín sa pridáva do zavaranín,,kompotov,a marmelád a nie vína,pravdepodobne potrebuješ antioxidant
Jméno (vyžadováno):
E-mail (nebude zveřejněn) (vyžadováno):
Web:
Zadejte přímo cílovou URL adresu
Nebo můžete snadno vyhledat existující obsah webu